Besøket til dyre-pensjonatet

Det er en del ting du bør tenke på før du plasserer ditt kjæledyr på en kennel. Sjekk ut stedets rykte, og hva andre sier om både personalet og selve fasilitetene. Er det gode forhold og sikkerhet for at hunden eller katten din mottar mat, friskt vann og aktivitet? Har de adekvat og god ute plass, og lekeplass? Dette er noen av mange spørsmål du må tenke på før du overlater kjæledyret ditt til andre.

En liten sjekk

Ta med deg hunden din til den aktuelle kennelen du vurderer. Se om den liker seg, og la den snuse litt rundt. Få en liten introduksjon av de som jobber der, og se hvordan hunden din reagerer på menneskene. Det er viktig at dere begge er komfortable med stedet og personene. Noen hunder reagerer med stress og håndterer ikke alt like greit. Det gjør allerede litt vondt å være borte fra våre firbente venner så det er viktig å sjekke ut litt på forhånd for dem. Sjekk at ditt utvalgte sted har godkjenning fra Mattilsynet. Da kan du vite at lover og regler for holding av dyr er på plass. Noen dyre-pensjonat tilbyr kurs, og dette kan være noe du ønsker mens hunden din er der?

Viktige tips for før og etter

Vaksiner alltid dyret ditt før et kennelbesøk. Dette er beskyttelse for din, for andre hunder, og for kennelen. Gi personalet all nødvendig informasjon om hunden slik at de kan ta de beste avgjørelser for din hund og ikke bruke unødvendig tid. Etter besøket er det viktig å ta en orm-kur, i tilfelle av faren for smitte. De fleste steder krever også markekur før du kan avlevere hunden din, og mange steder tar ikke imot dyret ditt om det har løpetid. Du må sørge for å ha forsikring for både skader, og sykdom. En vet aldri hva som kan skje. Informasjon om dette kan gis ved avlevering av hunden din. Det er smart å legge igjen kontaktperson informasjon for hunden i Norge i tilfelle behov.

Hvis din hund har et atferdsproblem så betyr ikke dette at du ikke kan plassere det på et dyre-pensjonat. Kravene rundt dette er ofte litt besøk i forkant på stedet, slik at både ansatte og dyret ditt kan venne seg til hverandre. Mange kenneler tilbyr seg å jobbe med visse atferdsproblem mot en kostnad. De tilbyr og micro-chipping av din hund eller katt.

Under oppholdet

Mange kenneler tilbyr en detaljert meny av ekstra tjenester de tilbyr for din hund mens den er på plassering der. Dette kan være bading, pels børsting, klipping av klør, tann rengjøring og pelsklipping.

Det er viktig at alle hunder og katter har sine egne soveplasser. mat og drikke. Noen foretrekker å bringe hundeteppet, og sengen hjemme ifra. Det er viktig av pensjonatet tilbyr mindre sosialisering av hunden/katten om det er ønskelig.