Hundekennel – egnet for din hund?

Når du ikke har mulighet til å ta hunden med deg på ferie og ingen i omgangskretsen kan passe på den, kan en kennel være et passende alternativ. Samtidig er det ikke gitt at hunden din vil trives på et slikt sted, så dette er noe du må finne ut av på forhånd. Noen hunder klarer seg bedre på kennel enn andre. Før du bestemmer deg for å sende hunden din av gårde på kennel, bør du ta med deg hunden dit for å se hvordan den reagerer.

Hunder reagerer ulikt

Noen hunder elsker nye omgivelser og mennesker, mens andre er skeptiske. Noen hunder slapper fort av og vender seg til det nye stedet, andre ikke. Du kjenner vel din egen hund godt nok til å vite hvordan den reagerer på nye steder, men det å treffe på andre hunder og mennesker når du er ute og går tur med den er ikke det samme som å etterlate den på kennel. Den skal tross alt være borte fra deg, noe som også kan være uvant.

Du bør også observere hvordan kennelen forholder seg til hundene som er der, og det er en fordel å snakke med andre hundeeiere som har erfaring med den aktuelle kennelen. Andres erfaringer er gull verdt.

Ofte går det bra

Mange hundeeiere opplever at det går helt fint å la hunden være på en kennel drevet av seriøse mennesker, men det skal alltid tas ekstra forholdsregler. Vi vil tross alt alle det beste for dyrene våre, og det er ikke gøy å være borte fra den hvis vi skal bekymre oss for hvordan bestevennen vår har det når vi er på ferie. Slikt kan ødelegge ferien, særlig om du er av den engstelige typen. Heldigvis er det som regel ikke et problem å ha hunden på kennel.

Husk forsikring

Har du vært innom kennelen med hunden og konkludert med at det er forsvarlig å la den være der noen dager, må du huske å vaksinere den før du sender den dit. Dette er for alles beste. Når ferien så er over bør du gi hunden en ormekur for å unngå smitte. Skade og sykdom kan oppstå på kennelbesøk, så det er en fordel om hunden er forsikret. Det er også fint om du avtaler med kennelen at de kan ta med hunden til veterinær om nødvendig. I det hele tatt kan du legge igjen så mye informasjon om hunden når du leverer den.

Gjensynsglede etter opphold

Er det første gangen du skal være borte fra hunden din i en lenger periode, kan det være ganske vemodig både for deg selv og bestevennen din. Hunden begynner raskt å lure på hvor du er, og du kommer nok selv til å undre deg over hvordan den har det på kennel. Det positive er at gjensynsgleden blir ekstra stor når dere møter hverandre igjen. Det er lite som er så fint som å gjenforenes etter dere har vært flere dager borte fra hverandre, noe som vil merkes på hundens oppførsel.

Når hunden dessuten har kommet seg helskinnet gjennom oppholdet på kennel, har du nå fått forsikret deg om at den fikser det. Dette er fint å vite med tanke på neste gang du skal bort, og da vil du bekymre deg mindre for hvordan den takler å være borte fra deg.