Inngjerding for dyra

Når temperaturene går oppover på gradestokken er det ikke så rart om også dyra ønsker å være mer ute- Hunden elsker å ha tak over hodet, men kan den ligge i sola, ja da er det ingenting som en inngjerding den kan boltre seg i. Som regel er det ikke plass til en stor inngjerding på altanen eller i et bybilde, men bor du på landet, har du alle tiders mulighet til å sette opp hundegård. Ikke begrens det til hunden, selv undulaten, katta og hesten kan være gjerdet inne. Enklere for deg og bedre for dyra.

Hva trenger man for å komme i gang? Her skal vi se på de aller viktigste tingene.

Påler av solid tre

Påler er det som skal til for å la dyra holde på ute. Man må ha en gressplen som tåler å bli beitet på av husdyra dine. Selv om du ikke driver gård, er et hundebur av denne størrelse en jobb å passe på. Et udyrket område er det beste for her kan dyra kose seg når sola står på himmelen.

Pålene kan være gjerdestolper av impregnert furu med dimensjonene 5X150 cm. Disse slår man ned i jorda slik at de står stødig. Har man hest, må man til med noe kraftigere.

Solid gjerde av stål

Man kan lage hundegård på mange måter, en av de beskriver vi her. Først og fremst må det være en uteplass som hunden liker å være på. Den liker ikke å være alene, selv om den av og til er nødt til det. Har man satt opp pålene med riktig mellomrom, da er det enkelt å feste en stål-rull i en påle og dra det rundt hele hundegården. Det galvaniserte stålet bør passe med pålene, altså ha en høyde på rundt 150 meter. Det bør være små rutenett i gjerde slik at ikke hunden eller andre dyr kan komme seg ut og rømme.

Det fins løsninger hos Felleskjøpet der man kjøper hele hundegårder i solid stål. En lekegrind som dette passer utmerket for deg og hunden når du heller vil sitte i sola å fylle brett på Maria.com Bingo eller ta noen spinn på Dog House fra Pragmatic Play. Her kan man vinne 6750X av innsatsen med morsomme hunder som finner fram både bonus og gratis runder.

Leker og hinderløype

Hunder elsker å løpe rundt helt til de stuper og tunga henger ut av kjeften. Men om den får leker den kan leke med, er det enda morsommere for den. Hunder som trener på agility kan også dra nytte av en hinderløype. Det kan være hopp, slalåmløype, bro og tunnelbane.

Får den bare bein vil man sikkert oppdage at det er fullt av hull i plenen etter en stund, men det er jo fint man har samlet alt inne i inngjerdingen.

Av leker kan vi nevne ball, bein, bamser, tau og stativ. Alt dette elsker hunder å holde på med dagen lang.

Tak og hundehus

Men været er lunefullt i Norge, og like brått som sola kom, forsvinner den igjen bak truende skyer. Det beste er å sette inn et hundebur i gården, slik at den kan legge seg der når den har fått for mye sol. Men det er også fint når regnet høljer ned.

Det er ikke alltid hundegården er hundens beste venn, og derfor er det viktig at den har ting å holde på med.

Med litt fantasi og ferdigheter kan man lett lage et hundehus av en pall, noen hyller, to-tom-fir og noen skruer. Man kan til og med montere et tak med takstein man har til overs fra taktekkingen.

Andre dyr liker å være ute

Selv om denne artikkelen handlet mest om hundegården, har man jo alle mulige andre dyr. Slanger og reptiler bør man likevel beholde i akvariet da det ville bli oppstyr om disse kom rekende langs veien.

Det er mulig å lage dyrepark til undulater og papegøyer også. Det er viktig at nettingen er tett slik at ikke fuglene kan komme ut eller andre dyr kan komme inn.